Tanárok - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Tanárok

Zenei Mesterkurzus

Hegedű:

Sebestyén Kati hegedűművész - Belgium

Sebestyén Kati magyar származású hegedűművész, a brüsszeli Conservatoire Royal de Musique tanszékvezető professzora, a tekintélyes Chapelle Musicale Reine Elisabeth tanára, valamint a "Nemzetközi Erzsébet Királynő Verseny" mûvészeti tanácsának tagja. Aktívan koncertezõ elõadóművész, - mint a Haydn vonósnégyes és a Contrasts Ensemble tagja, a Sebastian Strings vonószenekar alapítója és vezetője, - fellépései ezekkel az együttesekkel elvezették Európa és Amerika számos országába. Több CD felvétele is megjelent: EMS-Record Brussel.

Brácsa:

Sander Geerts brácsam
űvész - Belgium

A Flamand Királyi Filharmonia Zenekar és a Brüsszeli Filharmonikusok első brácsa szólamvezetője. Nemzetközi  versenyek díjazottja és nyertese: Belgium,  Anglia, Ausztria, Olaszország, Madeira. Rendszeresen fellép szólistaként és kamaramuzsikusként, aktív közreműködője rádió, TV és CD felvételeknek. Ervin Schiffer tanársegédjeként működött a  Groningeni Prins Claus Consevatoriumban.


Gordonka:

Olsi Leka gordonkam
űvész - Belgium

Olsi Leka 6 éves korában kezdett gordonkát tanulni Tiranában, amit később a Brüsszeli Conservatoriumban folytatott és fejezett be. Számos helyi és nemzetközi díj nyertese: Albánia, Belgium, Ciprus. Szóló gordonkaművésze a Belga Nemzeti Zenekarnak. Gordonka professzor az antwerpeni és a brüsszeli Királyi Zeneakadémián. Rendszeres meghívottja különböző mesterkurzusoknak, fesztiváloknak és hangversenyeknek, - mint tanár, szólista és kamaramuzsikus, - a legtöbb európai országban. Alapító tagja az “Eden Duo”-nak.


Zongora:

Lucas Blondeel zongoraművész - Belgium

A Berlin-i Universität der Künste egyetem zongora főtanszak tanára. Mesterkurzusokat tart Belgiumban, Németországban és Kínában.

Növendékei sikeresen vesznek részt versenyeken és rendszeresen lépnek fel mindenütt Európában.
Lucas több nemzetközi verseny nyertese (Antwerpen, Genf, Zürich, Berlin és Cincinnati) és számos CD és rádiófelvétel közreműködője, mint szólista és kamaramuzsikus.
Hosszú éveket töltött a historikus előadásmód és a fortepiano játék tanulmányozásával.

Vissza a tartalomhoz