Tanárok - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Tanárok

Zenei Mesterkurzus

Hegedű:

Sebestyén Kati hegedűművész - Belgium

Sebestyén Kati magyar származású hegedűművész, a brüsszeli Conservatoire Royal de Musique tanszékvezető professzora, a tekintélyes Chapelle Musicale Reine Elisabeth tanára, valamint a "Nemzetközi Erzsébet Királynő Verseny" mûvészeti tanácsának tagja. Aktívan koncertezõ elõadóművész, - mint a Haydn vonósnégyes és a Contrasts Ensemble tagja, a Sebastian Strings vonószenekar alapítója és vezetője, - fellépései ezekkel az együttesekkel elvezették Európa és Amerika számos országába. Több CD felvétele is megjelent: EMS-Record Brussel.

Brácsa:

Sander Geerts brácsam
űvész - Belgium

A Flamand Királyi Filharmonia Zenekar és a Brüsszeli Filharmonikusok első brácsa szólamvezetője. Nemzetközi  versenyek díjazottja és nyertese: Belgium,  Anglia, Ausztria, Olaszország, Madeira. Rendszeresen fellép szólistaként és kamaramuzsikusként, aktív közreműködője rádió, TV és CD felvételeknek. Ervin Schiffer tanársegédjeként működött a  Groningeni Prins Claus Consevatoriumban.


Gordonka:

Botvay Károly gordonkaművész - Magyarország


Botvay Károly Kossuth- és Liszt-díjas csellóművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, korábban a Bartók és Végh Vonósnégyes, majd az új Budapest Vonósnégyes tagja, az idén 30 éves Budapesti Vonósok alapító mûvészeti vezetõje. Öt kontinens neves koncerttermeiben vendégszerepel, e mellett gyakran vezet nemzetközi cselló valamint kamarazenei mesterkurzust. Lemezdíjak: Deutscher Schallplatten Preis, a párizsi Charles Cros Akadémia nagydíja, Premio di Musicografi Italiani. Lemezei: Hungaroton, Capriccio, Erato, Hyperion Marco Polo, Nuova Era, Nami Records.

Zongora:

Lucas Blondeel zongoraművész - Belgium

Tanulmányai befejezése után  (Antwerpen,  Berlin,)   Lucas Blondeel  - mint szólista és sokoldalú kamaramuzsikus – lépett fel  Európa, Amerika, Japán és Singapore számos koncerttermében, és nevezetes fesztiváljain.

Több nemzetközi verseny  dijnyertese:  Antwerpen, Genf, Zürich, Berlin, Cincinnati.

Számos CD és Radio-felvétel résztvevöje.
A történelmi elöadásmód és a fortepiano ismeretében is elmélyült.
A versenyeken és koncerteken sikeres növendékeit, mint zongora fötanszak tanár tanitja a Darmstadt-i  (Németország) “Academie für Tonkunst” föiskolán, amellett rendszeresen tart mesterkurzusokat is , többek között  Belgiumban, Németországban és Kinában.
Vissza a tartalomhoz