Kertesi Ingrid operaénekes - Concertotata

Concerto Nonprofit Kft. Tata (Hungary)
Tartalomhoz ugrás

Kertesi Ingrid operaénekes

Barokk Fesztivál > Barokk Fesztivál 2024 > Fellépő művészek
Kertesi Ingrid operaénekes
Művészi pályafutásom
Zenei tanulmányaimat 1985-ban fejeztem be Sziklai Erika tanítványaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének, majd opera tanszakán. Művészi pályámat közvetlenül ezután a Magyar Állami Operaház magánénekeseként kezdtem meg. 1987-ben a Soros Alapítvány segítségével fél évig Geszti Szilviánál tanultam Stuttgartban. Operaházi tagságom folyamatos megtartásával a düsseldorfi és bonni operaház tagjaként is rendszeresen énekeltem főszerepeket 1996 és 1999 között. Berlinben a Komische Oper-ben Harry Kupfer rendezéseiben szerepeltem. Felléptem Európa számos országában operai és koncert pódiumokon, emellett énekeltem többek között Japánban, az Egyesült Államokban és Kanadában, Izraelben, Thaiföldön, Kínában. Pályám során sikerrel vettem részt több nemzetközi énekversenyen, ahol többek között az alábbi díjakat nyertem:
Lipcsei Nemzetközi Bach Énekverseny 2. helyezettje – 1984.
A gütersloh-i "Neue Stimmen" Énekverseny győztese – 1987.
1996-ban a Magyar Televízió egy órás portréfilmet készített rólam.
Operai fellépéseim mellett gyakran és örömmel énekelek dalokat, oratóriumokat, kortárs- és kamarazenét, különösen kedvelem a barokk kor műveit.
Az éneklés mellett sok éve tanítok. Korábban Szombathelyen a Nyugat Magyarországi Egyetemen, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Tanszékének adjunktusaként, jelenleg pedig a Liszt Ferenc Zeneakadémián. Pályafutásom során több mint ötven lemez, CD jelent meg közreműködésemmel.
A Concerto Nonprofit Kft. weboldala sütiket használ.
Vissza a tartalomhoz